O leksikonu

 
Gorenjci.si je spletni vzajemni biografski leksikon znanih Gorenjk in Gorenjcev. Vanj so vključeni podatki o osebnostih, ki so rojene na Gorenjskem, so tukaj živele in se šolale, predvsem pa so s svojim delom zaznamovale razvoj pokrajine v zgodovini in sedanjosti: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, gospodarstveniki, politiki, športniki, …
  
Spletno stran upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju z drugimi gorenjskimi knjižnicami, vsebine pa dodajajo tudi  muzeji, šole in druge  ustanove. Vsebine oblikujejo in objavljajo sami v skladu z vsebinsko zasnovo biografskega leksikona. Preden partner dobi geslo za vnos vsebin,  sklene pogodbo z Mestno knjižnico Kranj, kjer so  določene  pravice in dolžnosti obeh.
 
Člani uredniškega odbora leksikona:
Jana Zeni Bešter (Mestna knjižnica Kranj)
Damjan Mulej (Knjižnica A. T. Linharta Radovljica)
Nina Jamar (Občinska knjižnica Jesenice)
Snežna Taler (Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka)
 
Spletni vzajemni biografski leksikon Gorenjci.si nastaja sproti in se dopolnjuje s podatki o znanih gorenjskih osebnostih iz zgodovine in sedanjosti vsak dan, tako da njegova vsebina nikoli ni dokončna.

Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.